Paljonko isännöinti maksaa?

Isännöinnin hintaan vaikuttavat esimerkiksi:

  • Onko kyseessä kerrostalo vai rivitalo tai muu talotyyppi

  • Kohteen sijainti

  • Kohteen rakennusvuosi

  • Huoneistojen määrä

  • Mahdollisten liiketilojen määrä

  • Onko kohde hakeutunut arvonlisäverovelvollisiksi

  • Korjaushistoria ja suunnitellut korjaustyöt

  • Onko kohteella kiinteistöhuolto vai tehdäänkö huoltotyöt esim. talkootyönä

Isännöinnin hinta koostuu useimmiten isännöintipalvelun kiinteästä hinnasta, joka laskutetaan kuukausittain, sekä erillislaskutettavista tehtävistä.

Erikseen laskutettavia ovat useimmiten tekniset palvelut, kokoukset sekä vesilaskutus ja esim. posti- ja kopiointikulut.

Isännöintitoimistolla on yleensä käytössään myös isännöintijärjestelmä tai muita järjestelmiä, jonka kustannukset joko sisältyvät isännöintisopimukseen tai ne laskutetaan erikseen.

Isännöinnin kustannukset tulee olla budjetoituina myös taloyhtiön talousarviossa.

Isännöinnin hinta vaihtelee paljon kohteesta riippuen. Hinta asettuu yleensä 10-40 euron hintahaarukkaan per asunto.

Hinnoissa on kuitenkin suuriakin eroja, eikä isännöintiä kilpailutettaessa kannata vertailla pelkkiä hintoja vaan katsoa sopimusta kokonaisuutena.

Tarjouspyyntö

Koska hinnat vaihtelevat kohteen ominaisuuksista riippuen, isännöinnin hinta selvitetään yleensä pyytämällä tarjoukset valituilta isännöintitoimistoilta. Hallituksen jäsenet etsivät sopivimmat isännöintitoimistot ja lähettävät tarjouspyynnöt. Isännöintitoimistoja voitte hakea esimerkiksi Isännöintiliiton ylläpitämästä Hae isännöintiä -palvelusta.

Jotta isännöintitoimisto voi tehdä taloyhtiölle tarjouksen isännöintipalveluista, tarvitaan pohjatiedoksi pääsääntöisesti edellisen vuoden vahvistettu tilinpäätös ja toimintakertomus, talousarvio sekä kunnossapitotarveselvitys sekä isännöitsijätodistus nykyiseltä isännöitsijältä. Jos dokumentteja ei ole saatavilla, tarjouksen tekevä isännöitsijä laatii tarjouksen oman arvionsa mukaan.

Kun vastaanotatte tarjouksia, kannattaa verrata mitä kuuluu kiinteään kokonaishintaan. Isännöintitoimistoilla on eri sisältöisiä isännöintipaketteja ja lisäksi erillislaskutettavia palveluita. Miettikää, mitä tarpeita omalla taloyhtiöllänne on eniten ja huomioikaa, kuuluvatko ne kiinteään hintaan vai erillislaskutukseen.

 
Edellinen
Edellinen

Onko pakko olla isännöitsijä?

Seuraava
Seuraava

Mistä remonteista pitää ilmoittaa isännöitsijälle?