Mikä on muutostyöilmoitus?

 

Muutostyöilmoitus on remontti-ilmoitus. Asunto-osakeyhtiölain mukaan osakkaan täytyy tehdä taloyhtiölle kirjallinen ilmoitus aina kun remontti voi vaikuttaa taloyhtiön vastuulla oleviin talon rakenteisiin tai naapuriasuntoihin. Varminta on ilmoittaa aina pienistäkin muutoksista.

Jos olet epävarma, pitääkö sinun tehdä muutostyöilmoitus, voit myös kysyä asiaa isännöitsijältä tai taloyhtiön hallitukselta.

 

Miten muutostyöilmoitus tehdään?

Muutostyöilmoitus tehdään kirjallisena ja siitä on käytävä ilmi ainakin osakkaan nimi ja yhteystiedot, tarkka osoite, tieto siitä mitä remontoidaan, remontin aikataulu sekä remontin toteuttajat sekä näiden yhteystiedot ja y-tunnukset.

Osakas tekee muutostyöilmoituksen yleensä isännöitsijälle hallituksen kanssa sovitulla tavalla, tavallisesti joko isännöintitoimiston ylläpitämän asukasportaalin kautta tai isännöintitoimiston sivuilla olevalla lomakkeella. Muutostyöilmoituksen käsittelystä voidaan periä maksu. Tehty muutostyö tulee näkyviin isännöitsijäntodistukseen.

Muutostyöilmoitus kannattaa tehdä hyvissä ajoin ennen suunniteltua remontin aloitusaikaa, jotta asia ehditään käsitellä. Remonttia ei koskaan pidä aloittaa ennen luvan saamista.

 

Tiedottaminen remontista

Remontista syntyy yleensä melua, joten tästä on kohteliasta ilmoittaa muille asukkaille. Samoin mahdollisista vesi- ja sähkökatkoista isompien remonttien yhteydessä on syytä tiedottaa hyvissä ajoin.

Tiedottamisen voi hoitaa itse, mutta myös isännöitsijä voi asukkaan pyynnöstä lähettää tiedotteen.

 

Miksi muutostyöilmoitus tarvitaan?

Muutostyöilmoitus on tärkeä tieto isännöitsijälle, sillä tieto remontista kirjataan isännöitsijäntodistukseen. Jos asunto myydään, ostajaehdokas näkee isännöitsijäntodistuksesta kaikki asunnossa tehdyt remontit.

Jos myöhemmin ilmenee remonttiin liittyviä ongelmia, muutostyöilmoituksen ansioista tiedetään, kenelle vastuu kuuluu. Muutoin muut osakkeenomistajat voisivat joutua maksamaan väärin tehdystä remontista aiheutuvat korjauskulut. Myös remontin tekijän itsensä on helpompi osoittaa jälkeenpäin, mitä on tehty ja mitä ei.

 
Edellinen
Edellinen

Taloyhtiön pelastussuunnitelma

Seuraava
Seuraava

Pelastuslaki muuttuu